Kohersen gra z WOŚP: wylicytuj kolację dla dwojga przygotowaną przez Dariusza Barygę!

Czy dzielenie się dobrem może smakować jeszcze lepiej? Marka Kohersen udowadnia, że tak! Wśród tegorocznych aukcji WOŚP pojawiła się niepowtarzalna okazja – kolacja dla dwóch osób przygotowana przez Dariusza Barygę, ambasadora brandu i doświadczonego szefa kuchni. 

W Pracowni Kulinarnej Juszkiewicz & Baryga, położonej w malowniczym Giżycku na Mazurach, zwycięzcy licytacji będą mogli cieszyć się kolacją w kameralnej atmosferze. Pięciosetowe menu obejmuje autorskie dania inspirowane kuchnią polską i mazurską, takie jak tatar wołowy z marynowanymi kurkami, sandacz z aksamitnym pęczotto czy syrniczki mazurskie z jagodową frużeliną. Całość dopełni starannie dobrane wino, a wyjątkowy klimat mazurskiego Giżycka sprawi, że wieczór będzie pełen uroku.
– To ogromna przyjemność wspierać WOŚP z marką Kohersen w ten sposób. Dzieląc się tym, co kocham najbardziej – gotowaniem – mogę dołożyć swoją cegiełkę do tej szczególnej inicjatywy – mówi Dariusz Baryga, prywatny szef kuchni, prowadzący audycje i programy kulinarne – Zachęcam do licytacji i gwarantuję, że będzie inspirująco i smacznie!
Dariusz Baryga to szef kuchni z ponad 20-letnim doświadczeniem, znany z zamiłowania do nowoczesnych interpretacji tradycyjnych, staropolskich przepisów. Obecnie prowadzi Pracownię Kulinarną Juszkiewicz & Baryga w Giżycku, gdzie organizuje warsztaty kulinarne i promuje kuchnię warmińsko-mazurską. W swojej karierze współpracował z renomowanymi restauracjami w Polsce i za granicą, a widzowie mogą kojarzyć go z udziału w programie „Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia”.

Gotowanie z sercem i misją

Marka Kohersen od lat wspiera pasjonatów gotowania, oferując rozwiązania dostosowane zarówno do potrzeb kucharzy-amatorów, jak i profesjonalistów. W jej ofercie znajdują się urządzenia małego AGD, noże ze stali damasceńskiej oraz naczynia z opatentowaną technologią Black Cube Produkty Kohersen łączą funkcjonalność z estetyką, zapewniając wygodę i niezawodność w codziennym gotowaniu.
– Po raz pierwszy gramy z Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy, co jest dla nas szczególnym wydarzeniem. Chcieliśmy w wyjątkowy sposób włączyć się w tegoroczną edycję, dlatego wspólnie z naszym ambasadorem przygotowaliśmy coś naprawdę specjalnego W Kohersen wierzymy, że gotowanie to sztuka, która zbliża ludzi, dlatego zaproponowaliśmy kolację łączącą kulinarne doświadczenie z możliwością wsparcia szczytnego celu – mówi Katarzyna Głuszyk, Brand Manager marki Kohersen.
Zwycięzca licytacji, oprócz kolacji, otrzyma od marki również dodatkowy upominek – jeden z flagowych produktów Kohersen, który pozwoli mu poczuć się we własnej kuchni jak profesjonalista. Cały dochód z aukcji zostanie przeznaczony na wsparcie 33. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.
Licytacja trwa do 27 stycznia 2025 roku i dostępna jest pod linkiem: https://allegro.pl/oferta/kolacja-dla-dwojga-od-szefa-kuchni-dariusza-barygi-patelnia-kohersen-17142581391

Kohersen – to polska, rodzinna marka wysokiej jakości sprzętów i akcesoriów kuchennych, będąca synonimem innowacyjnych rozwiązań technologicznych zamkniętych w nowoczesnym designie. Misją Kohersen jest dążenie do perfekcji w każdym detalu, co znajduje odzwierciedlenie w produktach zaprojektowanych z myślą o funkcjonalności i estetyce. W ofercie Kohersen znajdują się urządzenia małego AGD do kuchni, garnki i patelnie oraz noże, które ułatwiają przygotowywanie smacznych i zdrowych posiłków. Oferta produktowa została skomponowana tak, by mógł z niej skorzystać zarówno kucharz-amator poszukujący jakościowych rozwiązań, jak i profesjonalista. Więcej informacji: www.kohersen.pl.

Dariusz Baryga – prywatny szef kuchni z wieloletnim doświadczeniem, prowadzący audycje i programy kulinarne oraz ekspert marki Kohersen. Kucharz, który z pasją odtwarza staropolskie przepisy, dodając nutę świeżości i nowoczesności. Prowadzi szkolenia, warsztaty i pokazy kulinarne.